dilluns, 21 de maig del 2012

Mètode Glenn Doman

El Dr. Glenn Doman, neuròleg nord-americà,  és pioner en el terreny del desenvolupament cerebral infantil. En un principi va centrar el seu treball en infants amb lesions cerebrals, obrint-se posteriorment a la resta de nens i nenes.

A finals dels anys 50 funda els instituts pel desenvolupament del potencial humà a Filadèlfia (EEUU), iniciant el que ell i el seu equip anomenen, “la revolució pacífica”. Aquesta consisteix en un mètode quàntic (bits) d’aprenentatge basat en estudis neurològics. El seu objectiu és el desenvolupament del potencial humà.  
La seva metodologia d’intervenció se centra en aprofitar al màxim les possibilitats de l’individu, des del primer moment. Es pot aplicar en l’àmbit motriu així com també té cabuda en el càlcul i la lectura (mètode desenvolupament global), entre d’altres. Gairebé tots els seus aprenentatges es desenvolupen a partir dels bits d’intel·ligència.

És un mètode inicialment pensat per fer a nivell individual a casa, de mares a fills. Encara que des de fa uns anys ja hi ha escoles que treballen amb aquesta metodologia com per exemple, l’escola bressol Els Patufets de Banyoles i el CCE Montessori-Palau de Girona.


Per saber-ne més...

  • Doman, G. (2010). Cómo enseñar a leer a su bebé: La revolución pacífica. Madrid: EDAF.
  • Doman, G. (2009). Cómo multiplicar la inteligencia de su bebé. Madrid: EDAF.
  • Estalayo, V.; Vega, R. (2003). Leer bien al alcance de todos. El método Doman adaptado a la escuela. Biblioteca Nueva, Madrid.

Vanesa Serrano, Laia Teixidor i Laura Ruiz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada